Unieke B-Double Sliders voor De Vries Hallum

Vrijdag 20 november 2020 zijn deze UNIEKE B-Double Sliders ( tussenopleggers ) in gebruik genomen door Transportbedrijf De Vries uit Hallum.

Deze Sliders zijn de eerste in Nederland en misschien wel in Europa waarbij er in Duitsland gereden mag worden met een standaard starre volgoplegger! De Vries is daarmee het eerste transportbedrijf wat met een dergelijke combinatie rijdt en is een unicum in Nederland.  De Sliders zijn uitgevoerd met twee gestuurde assen. Dit is nodig om aan de Duitse regelgeving te kunnen voldoen. We hebben hierbij gebruik gemaakt van SAF assen en het Tridec EF-S stuursysteem. Dit is een elektronisch aangestuurd hydraulisch stuursysteem welke ook nog met een afstandsbediening vanuit de cabine te bedienen is. Dit maakt de combinatie zeer wendbaar en flexibel. De opbouw en de volgopleggers zijn verzorgd door Schmitz.

Wij als Draco zijnde waren al een tijdje met de ontwikkeling bezig toen de vraag vanuit De Vries kwam. Door deze vraag konden we het concept versneld en specifieker uitwerken en heeft dit gerealiseerd tot dit fantastische resultaat.

We zijn daarom ook erg trots om dit als twee Friese bedrijven als eerste in Nederland te realiseren! 

Klik op onderstaande links om de video’s te bekijken!

Video 1    Video 2    Video 3