DRACO Wegtransportmiddelen B.V.

DRACO is fabrikant van opleggers en aanhangwagens voor het wegtransport en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd merk in de transportwereld.
Al decennialang leveren wij maatwerk voertuigen aan carrosseriebedrijven en eindverbruikers. Niet alleen in Nederland maar door heel Europa en af en toe zelfs daarbuiten.
Door de ruime ervaring van onze deskundige mensen zijn we in staat in te spelen op de meest complexe vervoersvragen en zijn we erg flexibel in ontwerp en uitvoering.
Vrijwel alle fabricageprocessen worden in eigen beheer uitgevoerd wat elke functie binnen het bedrijf zeer uitdagend maakt.

Aandacht

DRACO heeft een oprechte interesse in wat haar klanten echt bezig houdt. Waar hun uitdagingen liggen en hoe ze geholpen kunnen worden met de beste oplossingen voor hun transportvraagstukken. Met dit inzicht en een gedegen ontwerpfilosofie en hoogwaardige productievaardigheden kan de hoogste toegevoegde waarde geleverd worden aan de klanten.

Betrouwbaar

De klanten moeten kunnen vertrouwen op de producten en daarom gaat DRACO altijd een stap verder want deze factoren zijn kritisch voor het succes van onze klanten.

Verder staan kwaliteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak voorop.

Daarbij vormen uw ervaringen onze drijvende kracht. Door die te verbinden aan onze technische kennis, realiseren we vernieuwende oplossingen. Zo loopt u voorop als het gaat over draagvermogen, lengte en brandstofverbruik.

Geschiedenis

DRACO staat voor: Douwe Rijpkema Aanhangwagens Carrosserieën Onderneming.
De familie Rijpkema is rond 1885 begonnen met een hoefsmederij aan de Lemmerweg te Sneek. Zo rond 1952/53 neemt Rijpkema Douma’s Wagenmakerij over op de Oude Koemarkt en gaat verder onder de naam DRACO. Na, op diverse locaties te Sneek, gevestigd te zijn geweest wordt er in 1991 betrekking genomen op de Zadelmakersstraat waar het nog steeds gevestigd is.

RDW erkend bedrijf