LZV combinaties:

Wanneer u meer goederen wilt vervoeren dan met een reguliere vrachtauto combinatie mag worden vervoerd is de LZV- combinatie een uitstekende oplossing. LZV staat voor: Langere en Zwaardere Vrachtauto combinatie. De maximale lengte voor een LZV is 25,25 mtr en mag maximaal 60 ton zwaar wegen. Ter vergelijking, een gewone vrachtauto combinatie mag maximaal 18,75 mtr lang zijn en maximaal 50 ton zwaar. (in Nederland)

In Nederland is de LZV toegestaan zonder vergunningsplicht, maar mag alleen rijden op de snelwegen en N-wegen met één of twee cijfers (bv N2, N50), in aangewezen kerngebieden en aangewezen verbindingsroutes naar die kerngebieden. Een LZV-combinatie in Nederland mag slechts twee draaipunten hebben zodat een chauffeur er nog enigszins makkelijk mee achteruit kan rijden.

We hebben nu ook goedkeuring voor België. Vraag ons naar de mogelijkheden…

Voor de juiste samenstelling van elke LZV configuratie is het zeer belangrijk om alle afmetingen van alle componenten nauwkeurig in kaart te brengen. We helpen u graag met het samenstellen van de juiste LZV combinatie voor uw transport.
 • Dit zijn de LZV-Combinaties die door de RDW zijn toegestaan:

  lzv combinaties

  • A – Oplegger met onderbouw koppeling, geschikt voor middenas aanhangwagens.
  • B – B-Double chassis: in diverse lengtes, geschikt voor ieder type opbouw
  • C – Dolly: Wordt bij een LZV combinatie ingezet om een oplegger aan een bakwagen te koppelen
  • D – Bakwagen met 2 middenasaanhangwagens. Voorste is een middelbouwas met onderbouwas.
Menu